Dokonywanie zdrowych decyzji żywieniowych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu a nie mają cholesterolu. Większość z nich to dobre źródła

błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest bogaty w tłuszcze nasycone, a oliwki

są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, aby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest niejednokrotnie dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba albo nawet makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

zawierają także dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże lub mrożone.

– Orzechy i nasiona mają przeważnie wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które jednocześnie są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy bogate w rozpuszczalny błonnik są świetne

także wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień i

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, jak szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze myśl o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność oraz gdy jest zdrowa

to właściwie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj zdrowych wyborów żywieniowych.

olejekcbd5.pl

www.olejekcbd5.pl

Be the first to comment on "Dokonywanie zdrowych decyzji żywieniowych"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*