Każdy zna pokarmy, które należy jeść, które poprawiają zdrowie,
chociaż sposób, w jaki gotujemy, może być równie ważny.
Poniżej ściąga z olejów do kuchni
https://kardiolog-warszawa.waw.pl/echo-serca-warszawa/ |
1. Olej rzepakowy
Olej rzepakowy to popularny olej wśród wielu lekarzy
twierdząc, że jest możliwość obniżenia ryzyka
chorób serca. Olej ma niską zawartość tłuszczów nasyconych,
bogaty w tłuszcze jednonienasycone i oferuje to, co najlepsze
skład kwasów tłuszczowych na tle innych olejów.
Możesz użyć oleju rzepakowego do smażenia, jako marynaty
a nawet podczas smażenia w niskiej temperaturze. To ma
łagodny smak, który sprawia, że istnieje więc dobry olej do potraw
które zawierają mnóstwo przypraw. W przeciwieństwie do innych olejów, to
nikt nie będzie kolidował ze smakiem posiłku.
2. Oliwa z oliwek
oliwa z oliwek ma bardzo wyrazisty smak z znaczną ilością
składników zdrowych dla serca. Olejek jest bogaty
tłuszcz jednonienasycony, pomaga obniżyć poziom cholesterolu
poziomy i zmniejszają ryzyko raka. Jest również bogaty
zawiera przeciwutleniacze i ma bardzo długi okres przechowywania.
Pomimo że można go stosować do gotowania, to jest
najlepsze na surowo, np. z sałatką lub
sos do maczania. Kiedy używasz go do gotowania, ty
należy podgrzewać w niskich do średnich temperaturach, robiąc
pamiętaj, ażeby unikać wysokiej temperatury.
3. Masło
Masło to samo z produktów spożywczych, które istnieje od wielu,
wiele lat. Masło dobrze smakuje a jest źródłem
witaminy A i innych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak
E, K, a nawet D. Masło jest również wytwarzane z naturalnego
składników, a nie chemicznie lub sztucznie
obrobiony.
Możesz użyć masła do gotowania, pieczenia, a nawet jako
i rozprzestrzenianie się. Można go też łączyć z kremowymi sosami,
marynaty, pieczone potrawy, a nawet chleb.
4. Margaryna
Margaryna została po raz pierwszy wprowadzona jako alternatywa dla
masło wysokotłuszczowe. Jednak kiedy został utworzony po raz ważny,
był wypełniony tłuszczem trans, substancją, którą my
teraz wiem, podnosi zły cholesterol.
Margaryna jako olej kuchenny dobrze smakuje, jest niższa
w tłuszczu niż większość olejów i masła, a to całkiem
łatwo się rozprowadza. Jest łatwy w innych wersjach
różne produkty oraz dobre źródło witaminy E.
Jeśli chodzi o gotowanie na olejach, są
kilka do Twojej dyspozycji. Jest o dużo więcej niż
co jest tutaj wymienione, chociaż te powyżej są
najbardziej popularne. Zdrowe odżywianie wiąże się z gotowaniem
zdrowa żywność – czyli tak naprawdę Twój olej do smażenia
zajmuje pierwsze miejsce.