Oleje do kuchni

Każdy zna pokarmy, które należy jeść, które poprawiają zdrowie,

chociaż sposób, w jaki gotujemy, może być równie ważny.

Poniżej ściąga z olejów do kuchni


https://kardiolog-warszawa.waw.pl/echo-serca-warszawa/

1. Olej rzepakowy

Olej rzepakowy to popularny olej wśród wielu lekarzy

twierdząc, że jest możliwość obniżenia ryzyka

chorób serca. Olej ma niską zawartość tłuszczów nasyconych,

bogaty w tłuszcze jednonienasycone i oferuje to, co najlepsze

skład kwasów tłuszczowych na tle innych olejów.

Możesz użyć oleju rzepakowego do smażenia, jako marynaty

a nawet podczas smażenia w niskiej temperaturze. To ma

łagodny smak, który sprawia, że ​​istnieje więc dobry olej do potraw

które zawierają mnóstwo przypraw. W przeciwieństwie do innych olejów, to

nikt nie będzie kolidował ze smakiem posiłku.

2. Oliwa z oliwek

oliwa z oliwek ma bardzo wyrazisty smak z znaczną ilością

składników zdrowych dla serca. Olejek jest bogaty

tłuszcz jednonienasycony, pomaga obniżyć poziom cholesterolu

poziomy i zmniejszają ryzyko raka. Jest również bogaty

zawiera przeciwutleniacze i ma bardzo długi okres przechowywania.

Pomimo że można go stosować do gotowania, to jest

najlepsze na surowo, np. z sałatką lub

sos do maczania. Kiedy używasz go do gotowania, ty

należy podgrzewać w niskich do średnich temperaturach, robiąc

pamiętaj, ażeby unikać wysokiej temperatury.

3. Masło

Masło to samo z produktów spożywczych, które istnieje od wielu,

wiele lat. Masło dobrze smakuje a jest źródłem

witaminy A i innych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak

E, K, a nawet D. Masło jest również wytwarzane z naturalnego

składników, a nie chemicznie lub sztucznie

obrobiony.

Możesz użyć masła do gotowania, pieczenia, a nawet jako

i rozprzestrzenianie się. Można go też łączyć z kremowymi sosami,

marynaty, pieczone potrawy, a nawet chleb.

4. Margaryna

Margaryna została po raz pierwszy wprowadzona jako alternatywa dla

masło wysokotłuszczowe. Jednak kiedy został utworzony po raz ważny,

był wypełniony tłuszczem trans, substancją, którą my

teraz wiem, podnosi zły cholesterol.

Margaryna jako olej kuchenny dobrze smakuje, jest niższa

w tłuszczu niż większość olejów i masła, a to całkiem

łatwo się rozprowadza. Jest łatwy w innych wersjach

różne produkty oraz dobre źródło witaminy E.

Jeśli chodzi o gotowanie na olejach, są

kilka do Twojej dyspozycji. Jest o dużo więcej niż

co jest tutaj wymienione, chociaż te powyżej są

najbardziej popularne. Zdrowe odżywianie wiąże się z gotowaniem

zdrowa żywność – czyli tak naprawdę Twój olej do smażenia

zajmuje pierwsze miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *